Energieker worden door kouder te douchen

Verander je doucheroutine voor een frissere start van de dag.

De ochtend beginnen met een douche zet voor mij de toon voor de rest van de dag. Sla ik het over dan blijf ik de hele dag slaperig. Maar zelfs met een douche kan ik later op de dag een dip krijgen. Schijnbaar doe ik het niet goed.

Ik hou namelijk van een warme douche. Dat is volgens deskundigen prima… als je van plan bent te gaan slapen. Het warme water ontspant namelijk de spieren en als je daarna een koel bed instapt, val je als een blok in slaap. Wat je dus nodig hebt voor een energieke dag is – je raadt het al – een koude douche.

Hoe ga je te werk?
Half wakker stap je de douchecabine in. Na de douchegel en de shampoo, draai je de kraan naar de koudste stand en hou je dit 30 seconden lang vol. Schreeuw het uit als het moet. Draai de kraan vervolgens weer naar de warme stand en blijf er wederom 30 seconden onder staan. Eindig weer met ijskoud water. Je mag in ieder geval nooit eindigen met heet water. De koude douche werkt verkwikkend en je stapt klaarwakker uit de badkamer.

Goed voor de weerstand
Koud water heeft trouwens nog meer voordelen. Het helpt je de weerstand op te bouwen. De stofwisseling wordt erdoor versneld en het brengt het immuunsysteem op gang, wat tot een toename van witte bloedlichaampjes leidt. Het is goed voor de bloeddruk. Verder krijgen de huid en hersenen een opkikker en dat helpt tegen depressie. Bovendien doet koud water wonderen voor je haren.

Wie zich nooit in koud water heeft gewassen, zal er ongetwijfeld veel moeite mee hebben. Dat is enkel een kwestie van door de zure appel heen bijten want je plukt er echt de vruchten van.

Bron: entrepreneur.com
Foto: espensorvik/Flickr CC BY 2.0

Lees ook:Vrijdag Warme Truiendag
Lees ook:Verkouden? Probeer een ‘hot toddy’
Lees ook:Woensdag pas ├ęcht rokjesdag
Lees ook:Waarom je collega het altijd koud heeft
Lees ook:Hoe je productief blijft op hete zomerdagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.