Begin de dag met een dance party

daybreaker

Wie van dansen houdt maar ook van vroeg opstaan, kan dit combineren met een dance party in de vroege ochtend vóór de start van je werkdag.

De ochtend dance party is geen after party. Het is een losstaande dance-sessie in een pop-uplocatie die om zes uur ‘s ochtends begint en drie uur later eindigt. En in plaats van drugs en alcohol worden er verse smoothies en koffie geserveerd. De bezoekers zijn werkende mensen die om negen uur weer achter hun bureau zitten. Sommigen lopen al in hun pak de danslocatie binnen, anderen kleden zich liever achteraf om.

Dansen bevordert de productie van endorfine in je lichaam en is het alternatief voor een uurtje hardlopen of een yogasessie. Endorfine maakt je vrolijk en energiek en wordt ook aangemaakt bij verliefdheid. Geen wonder dat de bezoekers even later met een glimlach van oor tot oor op kantoor arriveren. Het dansen stimuleert ook de hersenen. Een team van medewerkers in New York probeerde de rave party uit vlak voor een brainstormsessie en de ideeën die daaruit resulteerden, waren verbluffend creatief.

Morning Glory is een paar jaren geleden met dit concept in Londen begonnen en het wordt nu over de hele wereld toegepast, zoals door Daybreaker in de Verenigde Staten.

Daybreaker in Amsterdam staat ook op de planning. Hier moet Daybreaker niet verward worden met Day-Breaker, een fitness-sessie die elke werkochtend op de Zuidas wordt gehouden.

Morning Glory in Amsterdam bestaat al; de eerstvolgende morning rave is op 8 april. De pop-uplocaties van Morning Glory variëren van sportscholen tot de open lucht in de zomermaanden. Die van Daybreaker in clubs, hotels of zelfs een boot. Er komen ongeveer 500 mensen op af.

Naast de ochtendsessies organiseert Daybreaker vanaf maart ook de Apres Week, een happy hour dance party op vrijdagavond van zes tot negen ‘s avonds. Weer eens wat anders dan de  vrijdagmiddagborrel.

Foto: Joel Arbaje/FastCompany

Lees ook:Laat je postpakketje in een kluis bezorgen
Lees ook:Het beste moment voor een gesprek met de baas
Lees ook:Wordt Parijs de grootste fietshoofdstad van de wereld?
Lees ook:Secretaresse.blog zoekt nieuwe blogger
Lees ook:Cafés zetten wifi uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.