Laat je postpakketje in een kluis bezorgen

Foto: Omroep Flevoland

Foto: Omroep Flevoland

PostNL plaatst ophaalkluizen op de grote treinstations. Almere heeft ze al.

Shop je wel eens online, dan herken je waarschijnlijk een van de volgende knelpunten als je overdag nooit thuis bent. Je buren worden gek van je omdat de postbezorger als tweede keuze altijd bij hen aanbelt. Je hebt je moeders adres opgegeven maar je bent vergeten haar te waarschuwen, waardoor zij jouw pakketje linea recta terugstuurt naar de afzender. De postkamer van je bedrijf heeft je op de zwarte lijst gezet. Het dichtstbijzijnde postkantoor of afhaalpunt is al gesloten als jij thuiskomt.

Net als Bol.com, die samenwerkt met Albert Heijn, denkt PostNL nu ook aan al die online consumenten die overdag niet thuis kunnen zijn. Het postbedrijf gaat postkluizen op de grote treinstations plaatsen. Je bestelling wordt op het door jou aangegeven station bezorgd en met een code, die je van PostNL krijgt, kun je een toegewezen kluisje openen en je pakketje ophalen. Je krijgt een herinnering als je je bestelling na 24 uur niet hebt opgehaald.

Je kan ook zelf een pakket versturen via een kluisje, door eerst op internet een frankeersticker af te drukken en op je pakketje te plakken. Dit is echt een grote vooruitgang, en niet alleen voor de klant. Ook voor de postbezorger die in negen van de tien gevallen voor niets aanbelt.

Het eerste treinstation waar de kluizen staan, is Almere. Eind van het jaar volgen Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Leiden, Schiphol, Breda en Eindhoven.

Lees ook:Stuur vrijdag een gratis valentijn
Lees ook:Inktpatroonshop biedt een nieuw spaarsysteem aan!
Lees ook:Urban caching: bewaar een extra tas op kantoor
Lees ook:Doe iets heel anders met je vrije avonden
Lees ook:Wat te doen tijdens de donkere dagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.