Slack verovert het Amerikaanse kantoorwezen

In de VS werken projectteams er al mee. Slack is een communicatietool die e-mail en Whatsapp met Dropbox en de rest van internet combineert.

Steeds meer teams werken met deze vrij jonge communicatietool. Deze kan meer dan Yammer en anders dan Sharepoint is hier geen training voor nodig. Praktisch alles wat op internet te vinden is, kan je met je collega’s delen. En alles wat vertrouwelijk is, blijft afgeschermd van de rest van de wereld.

In Slack staat het team centraal, met de teamchat als basiscommunicatiemiddel. De applicatie staat de hele dag aan en dient als een virtueel kantoor. De teamleden moeten dus wel via de smartphone , tablet, laptop of desktop bereikbaar zijn.

Vergaderingen zijn bijna overbodig. Via channels deelt het team alle bestanden en foto’s. Dropbox en Twitter zijn slechts twee van de vele integraties die delen leuker maakt. Denk aan Giphy, de verzamelbank van de beste gifs. En alles wat iedereen met elkaar heeft gedeeld, is makkelijk terug te vinden via Zoeken. Iemand cc-en kan met een @mention.

Slack past in Het Nieuwe Werken maar, net als ieder ander communicatietool, los je hier echter geen ruzies mee op. Menselijk contact blijft nog altijd noodzakelijk.

Lees ook:De 10 ergernissen op weg naar je werk
Lees ook:Stuur die tegendraadse collega ‘van het eiland af’
Lees ook:Hoe je je laptop tegen dieven beschermt
Lees ook:Wat zijn de nadelen van een kantoortuin?
Lees ook:Dit bedrijf houdt alles maar dan ook alles op kantoor bij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.