Deze lamp vertelt collega’s waar je bent

homeharmonizing.com

homeharmonizing.com

Een lamp met een strak design die van kleur verandert naarmate je verder van je werkplek bent. Dat is de Place Lamp.

Op mijn bureau heb ik een zelfgemaakt omdraaibordje met drie teksten: “afwezig”, “in overleg” en “zo terug”. Op deze manier laat ik collega’s die langskomen, zien dat ik even niet op mijn plek ben en of het wel of geen zin heeft om op een later moment terug te komen. In mijn agenda kijken kan natuurlijk ook, maar daarin kan een collega niet zien dat ik een cappuccino ben gaan halen.

De Place Lamp doet hetzelfde als mijn geknutselde bordje, maar is een stuk efficiƫnter en cooler. De cilindervormige lamp verbind je via een app met je smartphone. Het werkt op wifi en zoekt de GPS-locatie van je smartphone op. Je stelt zelf in hoe ver je smartphone moet zijn om out of the office te zijn.

Staat de lamp op je bureau en zit je aan je bureau te werken, dan brandt hij als een normale lamp. Loop je weg, dan moet je wel je smartphone meenemen. Want dan verandert hij van kleur op basis van de afstand. Je kan de lamp zelfs zo instellen dat hij uitgaat als je niet in de buurt van je kantoorgebouw bent.

Als je je smartphone ergens hebt laten liggen, kun je aan deze lamp zien hoe ver je moet zoeken. Je kan de Place Lamp ook op andere manieren gebruiken. Bijvoorbeeld, wanneer je berichten van favorieten ontvangt dan kan je hem laten knipperen.

Lees ook:Is jouw e-mailadres gestolen?
Lees ook:Clear desk tips voor wie een hekel heeft aan clear desk
Lees ook:‘s Werelds grootste bureau staat in dit kantoor
Lees ook:Dit kantoorontwerp heeft geen stoelen
Lees ook:Lompheidsbelasting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.