Onmisbare carrièretips van Girlboss

Foto: #GIRLBOSS

Foto: #GIRLBOSS

Je kan nooit genoeg carrièretips ontvangen. Zo heeft deze vrouwelijke CEO nog een paar die je echt kunt waarderen.

Sophia Amoruso is de oprichter en CEO van de webshop Nasty Gal. Zij geeft in haar boek #GIRLBOSS onmisbare tips voor de beginnende carrièrevrouw.

In #GIRLBOSS geeft ze niet alleen advies aan jonge vrouwen. In dit boek beschrijft ze hoe ze op 22-jarige leeftijd haar carrière als ondernemer begon door vanuit San Francisco vintage kleding op eBay te verkopen. Amoruso struinde er tweedehandswinkeltjes voor af. Ooit kocht ze bij het Leger des Heils een oud jasje van Chanel voor acht dollar en verkocht het op eBay voor 1000  dollar. #GIRLBOSS is in Nederland onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

Hier is alvast een greep uit de adviezen van #GIRLBOSS.

Les 1. Zoek werk dat je ECHT leuk vindt. Je zult nooit succesvol worden in een baan die je vreselijk vindt.

Les 2. Je loopbaan hoeft niet perfect te verlopen. Je zult ergens je ervaring moeten opdoen.  Het is niet erg dat je niet meteen de perfecte baan hebt gevonden, want ook hier leer je dingen waar je later wat aan hebt.

Les 3. Blijf doen waar je goed in bent. Laat vallen waar je slecht in bent. Weet wat je sterke en zwakke punten zijn.

Les 4. Je hebt die designerschoenen niet echt nodig. Je hebt niets aan dure schoenen als je geen geld hebt om iets na te streven. Leer met je geld omgaan en zet een deel op de bank.

Les 5. Koop een horloge. Wanneer je te laat komt voor afspraken geef je anderen de indruk dat het je niet veel kan schelen, waardoor je mooie kansen zult missen.

Les 6. Vraag om wat je wilt. Klaag je wel eens dat je nooit gevraagd wordt voor een project of dat je geen kans krijgt? Dat komt waarschijnlijk omdat niemand je gedachten kan lezen.

Les 7. Trek de aandacht van je potentiële werkgever. Playing hard to get werkt niet in het zakenleven.

Les 8. Zeg nooit tegen je baas dat je geen werk doet dat niet in je taakomschrijving staat. Besef dat je meewerkt aan het behalen van de doelstelling van je bedrijf.

Les 9. Wees vriendelijk tegen iedereen. Alleen aardig zijn tegen je baas of het management maar ondertussen respectloos tegen je collega’s, de receptionist en de schoonmakers zijn, zal je niet helpen omhoog te klimmen. Denk niet dat het management er nooit achter zal komen hoe je in werkelijkheid met anderen omgaat.

Les 10. Investeer in goede kleding en een verzorgd uiterlijk. Het maakt je zelfverzekerder.

Les 11. Wees ondernemend, ook al ben je geen leidinggevende. Durf initiatief te tonen of ongevraagd advies te geven.

Lees ook:Evenementen organiseren voortaan een eitje
Lees ook:Mooi zijn heeft ook professionele nadelen
Lees ook:Lifesavers voor kleding
Lees ook:Kleding no-no’s op kantoor
Lees ook:Wat levert een goed facilitair management op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.