Je eicellen laten invriezen en de baas betaalt

Foto: Lee Haywood/Flickr CC

Foto: Lee Haywood/Flickr CC

Je bent een jonge vrouw en ooit wil je trouwen en kinderen krijgen. Maar nu nog niet. Misschien omdat je mooie carrièrekansen niet aan je voorbij wilt laten gaan.

Er zijn in ieder geval twee werkgevers die bereid zijn de kosten te betalen  als hun vrouwelijke werknemers hun eicellen wilt laten invriezen. Dat zijn Facebook en Apple. De vergoeding bedraagt tot 20 duizend dollar per vrouwelijke medewerker.

Na de leeftijd van 35 jaar wordt het moeilijker om kinderen te krijgen. Maar vóór die tijd zijn veel werkende vrouwen nog bezig met hun carrière. De twee techbedrijven vinden dan ook dat vrouwen die zich nu willen richten op een succesvolle carrière, de kans moeten krijgen om later in hun leven een gezin te stichten.

Facebook is al met dit sociale plan begonnen en Apple start begin volgend jaar. Het lijdt geen twijfel dat deze bedrijven momenteel twee van de rijkste werkgevers ter wereld zijn. Werknemers met aandelenopties kunnen waarschijnlijk op hun veertigste met pensioen gaan. Als ze willen, kunnen de vrouwelijke personeelsleden dus in principe fulltime moeder worden zonder zich te hoeven bekommeren over hun inkomen.

Toch werken daar niet veel vrouwen, al helemaal niet in het middenmanagement. Met dit vrouwvriendelijke sociale plan proberen Facebook en Apple talentvolle vrouwen binnen te halen.

Lees ook:Te ziek voor werk, niet voor Facebook
Lees ook:Google-bussen doorn in het oog van activisten
Lees ook:Je wordt wel gevolgd maar niet meer door een cookie
Lees ook:Zitten we écht te wachten op een zakelijke Facebook?
Lees ook:Een IT-vacaturebank voor thuiswerkende moeders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.