Dit bedrijf houdt alles maar dan ook alles op kantoor bij

Sid Lee Paris

Kwantificeer je alles graag, dan zou je je thuis kunnen voelen bij het creatief bureau Sid Lee in Parijs. Daar houden ze alles wat er op kantoor gebeurt, nauwkeurig bij. En wij mogen dat zien.

In het kantoor zijn sensoren geplaatst op deuren, toiletknoppen, de koffieautomaat, de trap, de koelkastdeur, en ga zo maar door. Zo houden ze bij hoe vaak men de trap neemt, naar de wc gaat en hoeveel kopjes koffie er worden gedronken. Er wordt zelfs bijgehouden – en dit is creepy – hoe vaak de medewerkers op hun computer op de knop ‘ongedaan maken’ hebben gedrukt. Verder blijkt dat hun faxapparaat niet meer wordt aangeraakt, wat niet verrassend zou moeten klinken.

Leuk voor de nerds: de cijfers worden omgezet in statistieken. Zo ziet het bedrijf bijvoorbeeld op welk moment van de dag, welke dag van de week en in welke maand van het jaar de meeste koffie wordt geconsumeerd.

Al die cijfers mag je wat dit bedrijf betreft gerust weten. Die staan op een strak dashboard op internet.

Rest nog de vraag: waarom? Het dashboard is gemaakt ter gelegenheid van het zesjarig bestaan van het creatief bureau. Sid Lee wil op deze manier ook een glimp van de nabije toekomst laten zien, waarin we te maken krijgen met het internet der dingen. De koelkast van de toekomst houdt bijvoorbeeld bij welke producten je het vaakst pakt. Met andere woorden, wen er maar vast aan.

Lees ook:Ben jij future proof?
Lees ook:‘Suits’ en de echte advocatenwereld
Lees ook:Vanuit huis werken is ook productief
Lees ook:‘s Werelds grootste bureau staat in dit kantoor
Lees ook:Kopje koffie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.