Hoe je productief blijft op hete zomerdagen

Naarmate de temperatuur stijgt, daalt het energiegehalte bij kantoormedewerkers. Je wordt ‘s middags loom, bijna futloos. Met een paar trucjes van Business Insider kun je je dagelijkse routine zo instellen dat je de hele dag door productief blijft.

Doe het zwaarste werk het eerst

De belangrijkste taak op je to-do-lijst kun je het beste in de ochtend doen. Pak de lekkerste koffie of thee voor die cafeineshot voordat je aan de slag gaat. ‘s Ochtends ben je nog scherp en energiek. Het belangrijkste werk is al af voordat de middagdip inslaat.

Eerder beginnen

Ben je sowieso een ochtendmens, overweeg dan in de zomer een uur eerder te beginnen. Zo heb je een uur afgetrokken van de middagdip en kun je ‘s middags eerder naar huis. Ben je geen ochtendmens, eindig de douchesessie met koud water. Het werkt verkwikkend en geeft je die extra boost die je hard nodig hebt.

Pleeg telefoontjes in de ochtend

De kans dat medewerkers van andere bedrijven de middag vrij hebben genomen, is in de zomer heel groot. Heb je vrijdagmiddag om vier uur op een hete zomerdag iemand te pakken gekregen? Als je afspraken wilt regelen, bel of e-mail deze mensen daarom in de ochtend zodat je dezelfde dag nog antwoord krijgt.

Hou de kamer koel

Werkt het ventilatiesysteem niet voldoende en is het veel te warm in de kamer? Ga niet bij de pakken neerzitten. Verhuis naar een koelere plek in het gebouw, als dat is toegestaan. Of laat de facilitaire medewerker een ventilator brengen. Kou houdt je wakker en alert. Die vest trek je wel uit zodra je weer buiten staat.

Drink meer water dan je gewend bent

Blijf water drinken. Begin al water te drinken terwijl je nog onderweg bent naar je werk. Van uitdroging krijg je in ieder geval hoofdpijn en duizeligheid. Hou het bij één kopje koffie, want koffie droogt je lichaam ook uit. Hou je meer van water met een smaakje, overweeg dan kokosnootwater. Het smaakt zoet maar hydrateert goed en bevat bovendien veel kalium.

Loop een ommetje

Maak een wandeling om een luchtje te scheppen. De wandeling is nodig om weer wat energie te krijgen. Hoe verleidelijk het ook is, een uitgebreide lunch op een zonnig terras op een hete dag maakt je voor de rest van de dag vreselijk loom. Je krijgt daar enorme spijt van, vooral als je je belangrijkste taak juist niet in de ochtend hebt voltooid. Hou het daarom bij die wandeling.

Bron: businessinsider.com
Foto: Spirit-Fire/Flickr CC BY 2.0

Lees ook:Gadget zorgt dat je genoeg water drinkt
Lees ook:Kopje koffie?
Lees ook:Je lichaam schreeuwt om water
Lees ook:Blijf achter het stuur water drinken en voorkom ongelukken
Lees ook:Energieker worden door kouder te douchen

2 reacties op “Hoe je productief blijft op hete zomerdagen

 1. Anne Brugman

  Ik knap juist weer helemaal op na een terrasje gepakt te hebben en een hapje gegeten.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Lea Latumahina

   Hier nog eentje, hoor.
   Maar wacht maar tot het buiten 25 graden is en je dan op een terras gaat lunchen. Ik weet dat ik dan geen zin meer heb om terug te gaan naar kantoor om nog eens vier uren achter een pc te zitten.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.