Stelen van de baas

Worradmu/Freedigitalphotos.net

Worradmu/Freedigitalphotos.net

Kantoorvoorraad die vaker moet worden bijgevuld dan normaal. Printpapier dat veel sneller opraakt. Bedrijfsgeld dat verdwijnt. Komt dit op jouw werk voor? Steeds vaker wordt fraude en diefstal door werknemers gepleegd. En de dader is meestal de stille werknemer op wie niemand let. Dat meldt het AD.

Steeds meer bedrijven worden beroofd van binnenuit. Bedrijfsrechercheurs hebben het er maar druk mee. Hoffmann Bedrijfsrecherche vertelt aan het AD vorig jaar meer dan 1300 zaken te hebben moeten oplossen. En het zijn echt niet de schoonmakers of de nieuwkomers geweest die geld of voorraad achteroverdrukten. Wie is dan wél de mol? De fraudeur of dief is meestal iemand die zich op de achtergrond houdt.

Waarom zou iemand van zijn werkgever stelen en waarom zijn het meestal grijze muizen? Door de economische crisis worden salarissen bevroren maar gaan de lasten niet omlaag. Er moeten mensen worden ontslagen en de achterblijvers moeten het werk overnemen. Veelal wordt er dan uit ontevredenheid en door geldproblemen gestolen. De dader is steeds vaker iemand die niets zegt of niet klaagt omdat hij zichzelf anders verdacht maakt. Soms kunnen ze dit jaren blijven voordat iemand het doorheeft. Totdat ze het bedrijf verlaten en vervangen worden.

Ik wil wel eens weten wie steeds mijn pennen steelt. En dan kan ik de Bic-pennen missen als kiespijn. Maar waarom ook de fijne, duurdere pennen? Wat een lef. Ik heb al een paar verdachten maar een nannycam lijkt me een goede manier om de dader op te sporen.

Lees ook:De verborgen waarschuwingsvlaggen in vacatureteksten
Lees ook:De 10 ergernissen op weg naar je werk
Lees ook:Terug naar 30-urige werkweek
Lees ook:Een huisstijl is de key tot succes
Lees ook:Durf vaker nee te zeggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.