Ouder Engels geldbiljet niet meer geldig

Images Money/Flickr

Images Money/Flickr

Stuur je je baas naar Engeland of reis je er zelf naartoe, kijk dan goed naar het contant geld. Een ouder biljet van 50 pond is namelijk niet meer geldig omdat deze makkelijker te vervalsen blijkt te zijn.

De Bank of England heeft ontdekt dat geldbiljetten van 50 pond met de afbeelding van Sir John Houblon, de eerste gouverneur van de Bank of England, makkelijker te vervalsen zijn en roept alle bezitters op om ze bij de bank in te wisselen. Vanaf 30 april zijn deze biljetten niet meer bruikbaar.

Het biljet met John Houlbon erop dateert van 1994. Volgens de Bank of England zijn er nog 53 miljoen van deze biljetten in omloop met een totale waarde van 2,65 miljard pond. De nieuwere biljetten, die in 2011 uitgebracht zijn en een afbeelding van James Watt en Matthew Boulton bevatten, zijn veel beter beveiligd tegen vervalsing. In dit nieuwere biljet zit een groene bewegende afbeelding met het pondteken en het cijfer 50.

Mocht je dit biljet in bezit hebben, dan kun je het in Groot-Brittanniƫ alleen inwisselen bij NatWest, Barclays, the Royal Bank of Scotland, Ulster Bank en het postkantoor.

Afbeelding: catawiki

Afbeelding: catawiki

Lees ook:Kostenbeheerder Concur in zee met Airbnb en Uber
Lees ook:London Bus accepteert geen contant geld meer
Lees ook:2,5 miljoen voor jaar extra Windows XP
Lees ook:Geen BlackBerry meer bij Amerikaans T-Mobile-abonnement
Lees ook:Hou jezelf geestelijk fit met hersenvoedsel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.