Geen BlackBerry meer bij Amerikaans T-Mobile-abonnement

m lobo/Flickr

m lobo/Flickr

Het is uit tussen BlackBerry en de Amerikaanse tak van T-Mobile. De twee bedrijven hebben hun samenwerking definitief beëindigd. Dit is het gevolg van een uit de hand gelopen onenigheid tussen de smartphonefabrikant en de telecomaanbieder.

De onenigheid begon vorig jaar. T-Mobile VS kondigde toen aan te willen stoppen met de verkoop van BlackBerry-toestellen door de slechte verkoopcijfers. Consumenten zouden vooral Android-telefoons of iPhones willen. BlackBerry had zich inmiddels al voornamelijk op de zakelijke markt gericht.

In februari van dit jaar maakte T-Mobile VS de telefoonfabrikant pas echt woedend met een brute inruilactie. Wie een werkende BlackBerry had kon deze inruilen voor een toestel van een ander merk tegen een korting van 200 dollar. John Chen, de CEO van BlackBerry, was not amused. Een woordvoerder van T-Mobile heeft in dezelfde week nog de gemoederen tot bedaren weten te brengen door te zeggen dat trouwe BlackBerry-bezitters nog steeds op de klantenservice van de telecomaanbieder konden blijven rekenen.

Dinsdag heeft BlackBerry zelf aangegeven dat het contract tussen haar en de Amerikaanse telecomprovider op 25 april afloopt en niet wordt voortgezet. De strategieën van beide bedrijven zouden daarvoor te veel van elkaar verschillen. John Chen voegde er aan toe dat een nieuwe samenwerking in de toekomst niet is uitgesloten, maar dan ook alleen als beide neuzen dezelfde kant op zijn gericht.

Via Webwereld

Lees ook:Moet de baas uitbetalen voor e-mails na werktijd?
Lees ook:De best beveiligde BlackBerry ter wereld
Lees ook:Inkt besparen met een ander lettertype
Lees ook:Nieuwe adviseur helpt Witte Huis naar het Google-tijdperk
Lees ook:Recht op flexwerken waarschijnlijk een feit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.