Verboden woorden op de werkvloer

gmvehiclefiredeaths.com

gmvehiclefiredeaths.com

Medewerkers van de Amerikaanse autofabrikant General Motors mochten sinds 2008 bepaalde woorden niet meer in rapporten en presentaties gebruiken. Het ging om woorden die het imago van het bedrijf konden schaden.

Ieder bedrijf heeft wel een intern beleid waar je vraagtekens bij kan zetten. Maar General Motors spant de kroon. Daar kreeg het personeel een lijst met verboden woorden. Die lijst bevatte 69 woorden die medewerkers van GM niet in hun PowerPoint-presentaties of rapporten mochten gebruiken. Deze konden namelijk in verband gebracht worden met dodelijke ongevallen.

Woorden als ‘slecht’, ‘altijd’, ‘kwaadaardig’, ‘kapot’, ‘ernstig’ en ‘probleem’ zijn een greep uit de zwarte lijst. Ook verwijzingen naar historische rampen als ‘Hindenburg’, ‘Challenger’ en ‘Titanic’ mochten niet gemaakt worden. En deze woorden zijn helemaal uit den boze: ‘explosie’, ‘verminking’, ‘defect’ en ‘verstikking’.

De verboden woorden staan in een presentatie uit 2008 die in een interne training werd gebruikt. De presentatie werd opgevraagd en openbaar gemaakt tijdens een rechtszaak tegen General Motors. De fabrikant heeft net een schikking van 35 miljoen dollar getroffen naar aanleiding van een fabrieksfout die geleid heeft tot dertien fatale ongelukken en 2,6 miljoen teruggeroepen auto’s, waaronder de Chevrolet Malibu, de Pontiac G6s en de Saturn Aura. De werknemers van GM zouden al sinds 2004 geweten hebben van die fabrieksfout.

Dit zijn alle 69 woorden uit de zwarte lijst.

 

Lees ook:iPads verboden voor Chinese ambtenaren
Lees ook:Origineel afscheid voor geliefde CEO
Lees ook:Pas op met wifi van Marriott hotel
Lees ook:De best beveiligde BlackBerry ter wereld
Lees ook:Dit bedrijf houdt alles maar dan ook alles op kantoor bij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.