Thee is beter dan water

Foto: Lauren/Flickr CC

Foto: Lauren/Flickr CC

Koffiedrinkers kunnen niet de hele dag koffie drinken. Zij zouden zich elke middag bij de theedrinkers moeten voegen en gezellig een kopje thee met hen drinken. Want niet alleen is een kopje kwaliteitsthee gewoon erg lekker, het is zelfs goed voor je. Waarom? Hier zijn genoeg redenen.

1. Groene thee houdt je botten gezond
Een onderzoek heeft uitgewezen dat het drinken van groene thee kan bijdragen aan een vermindering van de kans op osteoporose, oftewel broze botten.

2. Thee helpt tegen slechte adem
In groene en zwarte thee zitten polyfenolen. Deze stoffen stoppen de groei van bacteriën die tandplak en slechte adem veroorzaken. Het drinken van ongezoete thee helpt je dus de slechte bacteriën te bestrijden. Natuurlijk helpt dagelijkse mondhygiëne daar ook bij.

3. Valeriaanthee kalmeert
De wortel van de valeriaanplant werkt tegen rusteloosheid en spanning. Uit een Duits onderzoek bleek dat de volwassenen die thee met valeriaanwortelextract dronken, net zo gekalmeerd waren als de volwassenen die kalmeringspillen slikten.

4. Brandnetelthee tegen hooikoorts
Heb je hooikoorts of andere allergische reacties, begin de dag dan met een kopje brandnetelthee. Brandnetel is rijk aan vitaminen en mineralen en werkt bloedzuiverend en versnelt bovendien de spijsvertering.

5. Thee is dorstlessend
Sporters hebben altijd een fles water bij zich tegen de dorst. Maar het drinken van een kopje thee zonder suiker tijdens de pauze werkt vele malen beter dan water doordat het sneller door de maag wordt opgenomen.

6. Thee tegen kanker
Thee bevat antioxidanten, die de vrije radicalen in het lichaam bestrijden. Vrije radicalen kunnen menselijke cellen beschadigen, wat tot kanker kan leiden. Antioxidanten, die niet in alleen in thee zitten maar ook in groenten, fruit, noten en zaden, kunnen de oxidatieprocessen in het lichaam tegengaan en daarmee de groei van kankercellen. De flavonoïden in de thee schijnen tevens zeer effectief tegen kankercellen te zijn.

7. Earl Grey is goed voor je lijf
Earl Grey thee bevat een ingrediënt dat niet alleen die specifieke smaak geeft, maar ook het slechte cholesterol bestrijdt en het goede cholesterol stimuleert.

Lees ook:Blijf achter het stuur water drinken en voorkom ongelukken
Lees ook:Je lichaam schreeuwt om water
Lees ook:Gadget zorgt dat je genoeg water drinkt
Lees ook:Earl Grey goed voor je lijf
Lees ook:Hoe je productief blijft op hete zomerdagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.