Van deze CEO mag je slapen op het werk

Foto: Macinate/Flickr CC

Foto: Macinate/Flickr CC

Ryan Holmes is de CEO van Hootsuite en hij heeft een interessant personeelsbeleid. Hij vindt het prima dat zijn personeelsleden overdag een powernap nemen.

Mensen die in de IT werken, moeten soms tot ´s avonds laat werken om het bedrijfsnetwerk te redden voordat de rest van de organisatie de volgende dag inlogt. Sommigen  houden zich met pillen wakker.

Foto± Michael Tippett/Flickr CC

Foto± Michael Tippett/Flickr CC

Maar niet alleen IT´ers ondervinden dat. In veel meer sectoren moeten werknemers structureel overuren draaien. Dat komt meestal doordat ze ´s avonds nog op hun BlackBerry of laptop met werk bezig zijn. Ze ontvangen weliswaar compensatie, maar wat heb je daaraan als je door slaapgebrek slechtere resultaten boekt en zelfs om gezondheidsredenen uitgeschakeld wordt? En hoeveel kost dat het bedrijf niet? Hoewel middagdutjes geen vervanging zijn voor goede nachtrust kunnen ze je wel af en toe helpen om je weer scherp te krijgen.

Bij Hootsuite zijn slaapkamers en slaaphokjes aanwezig, waar je een schoonheidsslaapje kan houden wanneer dat nodig is. Jezelf proberen wakker te houden met tandverrottende energiedrankjes hoeft dan niet meer. Een tip is het koffieslaapje waar ik recentelijk over schreef.

Lees Ryan Holmes´ verhaal Why I Want My Employees to Sleep on the Job op LinkedIn.

Lees ook:Bedrijven moedigen middagdutjes aan
Lees ook:Wat te doen tijdens de donkere dagen
Lees ook:Nachtwerk? Eerst een koffieslaapje
Lees ook:Bescherm die mooie ogen!
Lees ook:Vanuit huis werken is ook productief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.