500 dagen stiekem op kantoor wonen

Ulrich Peters CC BY-SA 2.0

Kan je bijna anderhalf jaar ongemerkt op je kantoor overnachten? Dat is een man in Los Angeles wel gelukt.

De Amerikaan had zo veel financiële tegenspoed te verduren, dat hij zich genoodzaakt voelde om zijn appartement onder te verhuren en op zijn kantoor te wonen. Hij sliep op een luchtbedje onder zijn bureau.

Hoe heeft hij dat ongemerkt kunnen doen? Wanneer hij ‘s ochtends vroeg opstond, zette hij de thermostaat terug naar de nachtstand, pakte hij zijn spulletjes in en ging sporten en douchen. Soms wekte hij de schijn dat hij door verkeersopstoppingen te laat op kantoor aankwam omdat hij in een normale situatie ook vertraging zou hebben.

Al deze moeite was een schijntje vergeleken met zijn financiële situatie. Terry K. (niet zijn echte naam) had hoge maandelijkse lasten. Naast de autokosten en de hoge huur had hij zijn creditcardafbetaling en studieschuldaflossing. Bovendien had zijn werkgever door een economische crisis de salarisverhogingen en bonussen bevroren.

Door zijn appartement in Venice Beach onder te verhuren en op kantoor te wonen, hield hij er 20.000 dollar aan over. Hij had zo veel geld bespaard dat hij zelfs op reis kon. Toen hij een huisgenoot vond, weigerde hij nog steeds in een echt huis te wonen. Zijn reden: in Los Angeles gaat meer dan de helft van je salaris op aan huurgeld. Hij wilde leven.

Zijn manager had niets in de gaten. Die vond juist dat hij er gelukkiger uitzag. Toch kwam er een eind aan zijn huis aan kantoor. Toen zijn werkgever moest bezuinigen behoorde hij tot de eersten die moesten vertrekken. Nu heeft hij twee parttime baantjes en woont hij in een zelfgebouwde camper langs de Pacific Coast Highway.

Hij noemt zichzelf niet dakloos maar dakvrij en leeft nu minimalistisch. Zijn nieuwe leefwijze, hoe gevaarlijk ook, had een voordeel ten opzichte van zijn oude kantoor. Hij hoeft niet meer stiekem te doen.

Lees zijn volledig verhaal op Salon.com.

Foto: Ulrich Peters/Flickr CC BY-SA 2.0

Lees ook:Airbnb populair bij zakelijke reizigers
Lees ook:Urban caching: bewaar een extra tas op kantoor
Lees ook:Meeste aanbod Airbnb in New York illegaal
Lees ook:Thuiswerkers krijgen internetkosten vergoed
Lees ook:Roaming binnen EU kost niet meer extra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.