Tips en trucs voor Word

Pixabay/OpenClips

Pixabay/OpenClips

Bijna iedereen heeft wel op een bepaald punt in zijn of haar loopbaan een basiscursus Word gehad. Maar hoe geroutineerd je inmiddels ook bent, soms zit je met de handen in het haar. Want je bedrijf heeft een nieuw Office-pakket aangeschaft en er is nog niemand op kantoor die daarmee overweg kan. Op de website van Microsoft staan alle nieuwe en verbeterde functies op een rijtje. Maar ken je ook pctipvandedag.nl?

Pctipvandedag.nl staat boordevol handige tips op het gebied van Office, apps, internet en social media. Als je al deze informatie aanschouwt, denk je: waarom ken ik deze site nu pas? Pctipvandedag.nl is onmisbaar voor assistenten en eigenlijk iedereen met een computer. In de categorie Kantoor vind je tips voor Word, Excel, Powerpoint en Outlook, de vier programma’s die kantoormedewerkers het meest gebruiken.

Nou heb ik vele jaren geleden een basiscursus Word gehad en met iedere nieuwe Office-versie alle vernieuwingen zelf moeten uitzoeken. Als niemand het voor mij zegt, vind ik mezelf bijzonder handig met Office. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik de volgende kleine lifehacks over Word nooit heb geweten. Wist je dat je door op een woord te dubbelklikken je het hele woord selecteert? En door de ctrl-toets ingedrukt te houden en een woord te selecteren je de hele zin selecteert? En dat je door drie keer achter elkaar op een woord te klikken je de hele alinea selecteert? Noem mij maar een sukkel maar ik wist dit in ieder geval niet.

Lees de tips allemaal rustig door, bekijk welke je nog niet kende en verrijk jezelf met al deze kennis. Vind je niet wat je zocht dan kan je ook een vraag aan een expert van pctipvandedag.nl stellen. Je kan ook zelf tips inzenden. Hoe meer tips hoe slimmer we allemaal worden.

Lees ook:Vaarwel, Clip Art
Lees ook:Excel tips en trucs
Lees ook:Zo stel je het standaardlettertype in Word in
Lees ook:De mooiste thuiswerkplekken
Lees ook:Microsoft Office for iPad komt eraan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.