Pas op voor namaakformulier ESTA

George Kelly/Flickr

George Kelly/Flickr

Er zijn helaas nog veel betaalsites actief die nietsvermoedende consumenten fortuinen afhandig maken. Zo zijn er websites die je het toeristenvisum voor een bezoek aan de VS tegen een aanzienlijk bedrag aanbieden. De sites zien er legitiem uit en stellen dezelfde vragen als de originele website, totdat je dus op de betalingspagina komt.

Reis je voor het eerst in twee jaar naar de Verenigde Staten, dan moet je je opnieuw aanmelden bij de Amerikaanse douane door een online ESTA-formulier in te vullen. Dat kan tot 72 uur voor vertrek. ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization en wordt uitgegeven door de U.S. Customs and Border Protection, onderdeel van de Department of Homeland Security. Je visum is twee jaar geldig en kost 14 dollar.

Toch kun je het risico lopen dat er een bedrag van je creditcard wordt afgeschreven dat vele malen hoger is. Dan ben je op de verkeerde website beland als je de ESTA-site via Google opzoekt. Verschillende particuliere sites zijn, net als de officiële site, in de Nederlandse taal beschikbaar en bieden je hulp aan bij het invullen van de ESTA. In hun disclaimer staat meestal dat zij niet gelieerd zijn aan de Amerikaanse overheid. Afhankelijk van de website variëren de bedragen van enkele tientjes tot, zoals bij een kennis gebeurde, duizend euro. Gelukkig kan de bank creditcardbetalingen terugboeken en blokkeren. Of dat met IDEAL-betalingen ook kan, is nog maar de vraag. Het enge aan deze particuliere toeristenbureaus is dat je niet alleen je creditcardgegevens aan derden geeft maar ook je paspoortgegevens.

echte esta Om er zeker van te zijn dat je een legitieme ESTA hebt en dus de Verenigde Staten in mag komen, doe je er goed aan de ESTA via de officiële website van Homeland Security aan te vragen. Het adres luidt http://esta.cbp.dhs.gov. Let er dus op dat je niet op een adres komt dat eindigt met .com of .org.

Lees ook:Alleen opgeladen elektronica mogen mee naar de VS
Lees ook:Een IT-vacaturebank voor thuiswerkende moeders
Lees ook:Noord-Amerika is zomertijd ingegaan
Lees ook:De Santa Tracker volgt de kerstman in het luchtruim
Lees ook:Pas op met wifi van Marriott hotel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.