Ondersteuning Windows 7 gestopt, maar geen paniek!

Foto: Alex Gorzen/Flickr CC

Foto: Alex Gorzen/Flickr CC

Ondersteuning voor Windows 7 loopt af maar er is nog lang geen reden om de computer het raam uit te gooien.

Het was nog geen jaar geleden dat Microsoft had aangekondigd geen beveiligingsupdates meer voor Windows XP te verzorgen. Dat betekende voor heel wat particulieren dat ze hun oude computer een nieuw besturingssysteem moesten geven of een nieuwe computer moesten kopen.

Met ingang van 13 januari is Microsoft gestopt met de mainstream support van Windows 7. Hiermee wordt bedoeld dat Microsoft geen veranderingen meer zal maken aan het design en de features van Windows 7. Als gebruiker word je ook niet meer door de telefonische en online helpdesk geholpen. Daar moet je vanaf nu voor betalen.

Wat je de komende vijf jaar nog wel krijgt, zijn doorlopende beveiligingsupdates voor Windows 7, oftewel de extended support. Daarnaast brengt Microsoft ook nog oplossingen voor specifieke softwarefouten. Op 14 januari 2020 stopt deze extended support voorgoed en zal het besturingssysteem hetzelfde lot beschoren zijn als Windows XP.

Geen paniek dus. Ben je van plan een nieuwe computer te kopen, wacht dan nog heel even. Want binnenkort komt Windows 10 uit.

Lees ook:Oudere versies van Internet Explorer niet langer ondersteund
Lees ook:Gebruik geen Windows XP meer
Lees ook:Windows 10 wordt gratis voor gebruikers van 7 en 8.1
Lees ook:Van Windows 8 naar Windows 10
Lees ook:Wikken en wegen met Internet Explorer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.