Nooit meer bagage kwijt met gadgets van Air France/KLM

Robert S. Donovan/Flickr

Air France/KLM/Delta Airlines heeft, in samenwerking met KPN en Fast Track Company, een elektronisch bagagelabel ontwikkeld dat je thuis kan koppelen aan je vlucht. Daarnaast heeft het een zendertje gemaakt waarmee je op je smartphone kan zien waar je koffer is.

Vliegen brengt de nodige stress met zich mee. En dat begint al op het vliegveld. Heb je na een uur wachten eindelijk je koffer ingecheckt, dan is het nog maar de vraag of je bagage dezelfde eindbestemming als jij bereikt. Niets is erger dan in een ander land net zo lang bij de bagageband te staan wachten tot alle andere passagiers hun taxi zijn ingestapt terwijl jij toeziet hoe een nieuwe lading koffers de bagagehal binnenschuift. Na het een poosje niet te willen accepteren, besef je gefrustreerd dat je je koffer bent kwijtgeraakt. Op hout afkloppend zeg ik er maar meteen bij dat ik zoiets nog nooit heb meegemaakt, maar ik heb een hoog ontwikkeld empathisch vermogen.

Al die ellende kun je jezelf voortaan besparen met twee nieuwe gadgets.

eTag
De eTag is een elektronische kofferlabel met een display. In de display verschijnt een barcode die je thuis bij het online inchecken tegelijk met je instapkaart hebt aangemaakt. Eenmaal op het vliegveld hoef je dus niet meer in de rij te staan om je bagage in te checken, want dat heb je thuis al gedaan. Hoe meer koffers je meeneemt, hoe meer eTags je nodig hebt. Je bagage drop je bij een speciaal deponeerpunt op het vliegveld.

eTrack
De eTrack is een digitaal zendertje dat je hebt aangesloten via de eTrack app op je smartphone en daarna in je koffer stopt. Nu kun je je koffer over de hele wereld volgen. Het apparaatje is veilig en zendt dus geen signalen uit die de communicatie van het vliegverkeer verstoren.

Samsonite gaat overigens een Track & Trace koffer uitbrengen waarin de eTag en eTrack zijn geïntegreerd. eTag en eTrack worden dit najaar verwacht en zijn te bestellen op flyingblue.com.

Ik voorzie één klein obstakel. Ben je in het buitenland aangekomen, besef dan wel dat je waarschijnlijk even de dataroaming aan moet zetten om de app te kunnen gebruiken. Hoewel het 2014 is, hebben veel vliegvelden een slecht tot niet werkende wifi-verbinding. Dat ervoer ik toen ik nog een fanatieke Foursquare-gebruiker was en tevergeefs iedere luchthaven die ik aandeed, aan mijn trofeeën wilde toevoegen.

Lees ook:Samsonite en Samsung werken ook aan smart luggage
Lees ook:Kunnen papieren visitekaartjes nog?
Lees ook:Alleen opgeladen elektronica mogen mee naar de VS
Lees ook:Het perfecte bureau voor een gezond lichaam
Lees ook:Bestrijd de zondagavond blues

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.