Microsoft kijkt in je mailbox

Patrisyu/Freedigitalphotos.net

Patrisyu/Freedigitalphotos.net

Wie gaat bij het aanmaken van een account direct akkoord met de gebruiksvoorwaarden zonder die eerst helemaal door te lezen? Jij, ik en de rest van de wereld. Helaas, als je een account hebt bij Apple, Microsoft, Yahoo en Google – zoals ik – geef je ze ook toestemming om jouw mailbox in te zien. Ik heb dus vier pottenkijkers.

Microsoft zegt nu dat ze het aftappen uit de gebruiksvoorwaarden van Hotmail-accounts zal schrappen. Dat schrijft Webwereld. Het bedrijf kwam namelijk in opspraak omdat ze in de mailbox van een Franse techblogger bewijzen van bedrijfsinformatiediefstal had gevonden. Een ex-medewerker van Microsoft had bedrijfsgeheimen over Windows 7 en 8 naar de blogger gelekt, die deze op zijn beurt had gepubliceerd. De ex-medewerker, die dit deed omdat hij een slechte beoordeling kreeg, liep tegen de lamp omdat de blogger correspondeerde via Hotmail, die eigendom is van Microsoft en nu overigens Outlook.com heet.

Het bedrijf beriep zich op de gebruiksvoorwaarden maar werd van alle kanten bekritiseerd omdat zij de privacy van een klant had geschonden. Microsoft belooft nu bij de volgende vermoedens van diefstal van bedrijfseigendommen eerst de rechter te zullen inschakelen.

Zoals ik al zei heeft Google precies dezelfde clausule in haar gebruiksvoorwaarden. Maar dat weerhield dit bedrijf er niet van om openlijk de actie van Microsoft verachtelijk te noemen. Zoiets zou Google dus nooit doen. En ondanks de beschuldigingen van een andere techblogger, zweert Google ook nog nooit een Gmail-inbox te hebben doorzocht op zoek naar gelekte bedrijfsinformatie. Maar of Google de waarheid spreekt… De tijd zal het leren.

Lees ook:Werknemers kunnen ook cybercriminelen zijn
Lees ook:De mooiste digitale uitnodigingen verstuur je met Paperless Post
Lees ook:Je wordt wel gevolgd maar niet meer door een cookie
Lees ook:Van Windows 8 naar Windows 10
Lees ook:Beveiligd e-mailen in gevaar door Amerikaanse rechtspraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.